LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Tarres

Pueblo

Tarres

Municipio

Tarres / Comarca: Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

108

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Montserrat, 17

Código postal

25480

Teléfono

973175620

Fax

973175701

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Tarres

Web de Interés

El poble de Tarrés

E-mail municipio

ajuntament@tarres.ddl.net
 

Tarres municipi de Garrigues

  foto Gpatgn

El terme municipal de Tarrés, de 13,03 km², s'estén a l'extrem de llevant de la comarca, en contacte amb la Conca de Barberà. Limita amb el terme de la Conca de Barberà de Vimbodí al SE, i amb els garriguencs de Fulleda al N i Vinaixa a l'W.

El nucli antic, amb casals de pedra, de sòlids carreus és dominat per les restes de l'antic castell de Tarrés.La senzilla i bella façana neoclàssica de l'Església Parroquial de l'Assumpció de Maria contrasta amb l'interior barroc i el pinacle del cim del campanar. Juntament al costat hi trobem Cal Magre, amb una bonica façana porxada del 1809. Hi ha altres cases destacables, com la casa Comú, que data del segle XVII.

De la Casa de la Vila la gran arcada té gravada en les seves 4 dovelles centrals la data de 1595. Més amunt, en una pedra rectangular, hi podem llegir l’any 1898, data en què s’hi realitzaren diverses obres de reforma. L’ermita de la Santa Creu ja fora del poble és construí al segle XX, reformant i reestructurant una antiga pallissa.

Els conreus predominants són de secà: cereals, ametllers, oliveres i vinya. La meitat del terme és superfície forestal. Com que és una població molt ben comunicada és un lloc habitual d'estiueig i segona residència, ideal per a la pràctica de bicicleta de muntanya. La Ruta de la Calç és un itinerari de 12,6 km per fer a peu, amb BTT, cavall i, alguns trams, en cotxe, amb sortida i arribada al nucli urbà de Tarrés però que transcorre pels boscos del terme muncipal d’aquest poble. S’anomena ruta de la Calç perquè el seu eix vertebrador és el conjunt de forns de calç existents al terme (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua