LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Tarroja De Segarra

Pueblo

Taroja de Segarra

Municipio

Taroja de Segarra / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

178

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

25211

Teléfono

973-520065

Fax

973-520065

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Tarroja De Segarra

Web de Interés

Informacio i dades de Tarroja De Segarra

E-mail municipio

ajuntament@tarroja.ddl.net
 

el centre del poble de Tarroja de Segarra

   foto Araceli Merino

El terme municipal de Tarroja de Segarra, de 7,84 km², es troba a la vall mitjana del Sió, que travessa el territori en direcció SE-NW. És envoltat en bona part pel municipi de Torrefeta, que forma com una ferradura, i limita també amb el terme municipal de Cervera al SE i a migdia.

El barri modern ha estat edificat vers el N, on el coster es transforma en planell, prop de la carretera, on hi ha també algunes cases disseminades. Fora dels ravals forma un agrupament força compacte, quasi circular, a redós d'un clos més primitiu, que estigué emmurallat, centrat per la plaça de l'Església, en el qual s'entra per tres portals i carrerons coberts.

Prop de Tarroja s'han fet troballes arqueològiques: al pla de la Mata, ceràmica neolítica i restes d'una vil·la romana amb un tros de columna de marbre, peces de mosaic i restes de vasos campaniformes

Tarroja celebra la festa major el primer diumenge d'agost, per Sant Salvador. El Dilluns de Pasqua es fa un aplec a l'ermita de Sant Julià, i el primer diumenge de maig se celebra la festa del Roser.(ftes, fotos, mas info ver links)


 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua