LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Taüll

Pueblo

Taüll

Municipio

Vall de Boi / Comarca: Alta Ribagorza

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

270

 

Ayuntamiento: Barruera

Dirección

Ctra. de Caldes de Boí, s/n

Código postal

25527

Teléfono

973-694018

Fax

973-694032

Oficina Turismo

973694000

Web Oficial

Taüll

Web de Interés

Centre del Romànic de la Vall de Boí

Informacio turistica i cultural del poble de La Vall de Boi

E-mail municipio

ajuntament@vallboi.ddl.net
 

El poble de Taüll a 1 482 m d'altitud, situat a l'antic camí de Cabdella, consta de dos nuclis, el principal al voltant de l'església de Santa Maria de Taüll i un segon, en forma de carrer allargassat, prop de l'església de Sant Climent.S'arriba a Taüll per la carretera L-501, que en quasi 4 quilòmetres de forta pujada mena al poble des del fons de la vall de la Noguera de Tor, on es troba la carretera L-500, en el seu punt quilomètric 15,5. Aquesta altra carretera enllaça amb Barruera i amb el Pont de Suert.

El poble de Taüll allotja dues de les esglésies romàniques de la Vall de Boí declarades (Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO el 2000), Santa Maria de Taüll i Sant Climent de Taüll, a més d'una ermita també romànica, lluny del nucli de població, Sant Quirc de Taüll -a redòs de la qual ha nascut la urbanització del Pla de l'Ermita- i les restes d'una tercera església en el nucli antic: Sant Martí de Taüll.Llocs d'interès:

Església romànica de Sant Climent de Taüll.
Església romànica de Santa Maria de Taüll.
Església romànica de Sant Quirc de Taüll.
Restes de l'església romànica de Sant Martí de Taüll.
Restes de l'Hàbitat pastoral de les Coves.

 

Taüll celebra la seva festa major pel tercer diumenge de juliol. En el decurs d'aquesta festa també tenen lloc les tradicionals falles ribagorçanes i es dancen balls propis de la comarca, entre els quals el ball de Sant Isidre, que és propi de la localitat. La festa major petita té lloc el 23 de novembre, i es fa en honor de Sant Climent.

 Taüll ofereix serveis per als visitants i per a totes les necessitats d'una població acostumada a la vida urbana: supermercats, residències-cases de pagés, hotels, bars i restaurants, botigues de roba i records, un càmping, una petita discoteca, i fins i tot una empresa de guies de muntanya. En l'actualitat, Taüll viu totalment per al turisme, tot i que hi roman una certa activitat ramadera, que era la tradicional d'aquests pobles de muntanya.

Caldria destacar tot d'establiments dedicats a l'explotació turística de l'esquí i de la muntanya, des de botigues d'esports, a empreses dedicades a l'ensenyament de l'esquí o a la promoció dels esports d'aventura.(ftes,  mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua