LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Tavascan

Pueblo

Tavascan

Municipio

Lladorre / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

105

 

Ayuntamiento: Lladorre

Dirección

Major, 5

Código postal

25576  

Teléfono

973-62300

Fax

973-623052

Oficina Turismo

973 62 10 02

Web Oficial

Tavascan

Web de Interés

Turisme al municipi de Lladorre

E-mail municipio

ajuntament@lladorre.ddl.net
 

Tavascan esglesia

  foto de Xevi V

Tavascan està situat en una de les comarques més septentrionals de Catalunya, el Pallars Sobirà.En una zona muntanyosa envoltada d´alts cims com el Mont-Roig, Certescans o Ventolau, i una gran quantitat de llacs d´origen glacial com el Nahorte, Certescans, Mariola, etc..Segons les difernts temporades s´hi poden practicar diverses activitats relacionades amb la muntanya.

Un esvelt pont de pedra medieval uneix les cases del nucli antic a banda i banda del riu, cases de pedra, carrers costaners i les seves places. El poble s'eixampla a lo llarg de la carretera.

Punt de partida d'activats i excursions per a tots els amants de la natura, especialment a través de les pistes obertes per les obres hidroelèctriques, que ens porten fins als llacs de Romedo, Closell, Naorte, Pistes que seguin la Vall ens porten als coneguts Plans de Boavi, excursions al Certascan, i un seguit de rutes per als amants del senderisme i la natura que ens portaran a espais de gran interès natural com Bordes de Noarre, estanys del Port, etc...

Tavascan es converteix desde la primavera fins a la tardor en un centre de referencia pel que fa al turisme de muntanya, la seva oferta turística així com les grans posibilitats per activitats com el senderisme , fan que sigui el millor punt de partida per descobrir el Parc Natural de l´alt Pirineu.
Tavascan és un petit poble de muntanya , però disposa d´una important oferta turística pel que fa a l´allotjament i activitats de lleure. Disposa d'hotels, residència casa de pagès, càmping, comerç i piscines municipals. Església parroquial de Sant Bartomeu, en un replà enlairat.

L'Estació Alta Muntanya Tavascan Pleta del Prat és una estació d'esquí situada al voltant del refugi de la Pleta del Prat de la vall de Mascarida. L'àrea alpina disposa de cinc pistes amb un telecadira biplaça de 500 m de desnivell. L'àrea nòrdica disposa de 17 km de circuits marcats entre les cotes 1.750 i 2.100 m.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua