LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Termens

Pueblo

Térmens

Municipio

Termens / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1536

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de Catalunya, 1

Código postal

25670

Teléfono

973-180010

Fax

973-180010

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Termens

Web de Interés

Dades i pobles de Termens

E-mail municipio

ajuntament@termens.info
 

El municipi de Térmens, al límit amb el Segrià, és a l'esquerra del Segre, que fa de límit al NW amb els municipis de Balaguer i Menàrguens. Algunes partides del terme, molt pla, són la Roca d'en Bou, l'Horta Nova, la Plana, la Gavarnera, el Tossal Roig, el Pla de Violes, el Sot del Fuster, Miralbó i la Figuera. Entre els masos cal esmentar la Torre del Canó, la Casa del Vedat i el Mas de l'Ariol. La plana del terme és travessada per alguns vells camins: el de Barretpicat, el camí vell de Bellcaire, el dels Arcs, el de Linyola i altres.

El castell de Térmens que esmenten els documents medievals era, de fet, la vila closa de la part de tramuntana, sobre el Segre, el perímetre de la qual encara es pot resseguir ja que el carrer del Mur, corbat entorn de la caseria, és l'antic carrer de ronda que seguia el fossat i la muralla, que feia una plaça davant l'església. Es conserva també el Carrer Major, que travessa la vila vella, i els carrers d'Amunt i de Baix, anomenats antigament Capdevila i Soldevila. Dins la vila, els hospitalers bastiren un temple gòtic, l'església de Sant Joan

El municipi de Térmens

A visitar:

Centre Cultural Sant Joan
Safareig
Pont de Ferro
Pou de les bruixes
La mina
Antic molí de farina

El poble disposa de diferents zones enjardinades per tal d'anar-hi tot passejant i passar-hi una bona estona. Les dos zones enjardinades més significatives serien la que hi ha al costat del cementiri, situada a damunt de l'antic abocador municipal d'escombraries i el parc del riu, situat entre el riu i la part antiga del poble, que està a sobre d'un talús i on hi ha tot tipus d'arbres i bancs per assentar-se còmodament a prendre l'aire.

Tota la zona del terme es per si sola prou interessant per a poder gaudir de la natura termenina, en plena harmonia amb els conreus i l'acció de l'home, passejar, observar i viure-la com si es formés part d'ella.

La vila celebra la festa major el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, que té una durada de tres dies, i el 12 de setembre; el Dilluns de Pasqua es fa un aplec a la creu del Sant Crist Trobat.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua