LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Tora

Pueblo

Torà

Municipio

Torà / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1367

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça del Vall, 1

Código postal

25750

Teléfono

973 473 028

Fax

973 473 597

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ajuntament de Tora

Web de Interés

la vila de Torà i els pobles del terme

E-mail municipio

ajuntament@tora.cat
 

El municipi de Torà i, per extensió el conjunt de la Vall del Llobregós, presenta uns valors naturalístics notables en el context català –excepcionals en el cas de la vegetació gipsícola- i una riquesa i densitat d’elements de patrimoni historicocultural de les més elevades de Catalunya

Els principals nuclis de població d'aquest terme municipal són la vila de Torà, cap de municipi, els pobles de Cellers, Claret de Figuerola (o dels Pagesos), Fontanet i Llanera (o Santa Maria de Llanera), el llogaret de l'Aguda (o l'Aguda de Torà), i les caseries de Sant Serni i Vallferosa.

llocs d'interes:

foto V ReigEl municipi de Torà

Monestir de Cellers: amb tres absis en creu i cripta, a Cellers
Església de Sant Salvador: a l'Aguda de Torà
Església de Sant Miquel: a Fontanet
Església de Claret, del segle XII, molt transformada
El Convent
L'Hostal
Església de Santa Maria: a Llanera (expoliat)
Església de Santa Maria: a Vallferosa (expoliat)
Plaça de la Font
Plaça del Vall
Font dels Dolors
Casa de la Vila
Pou del Gel

El nucli antic de la població mostra un clos semicircular, amb algunes obertures en els darreres del conjunt, i un vell portal vers migdia; és centrat en l'església de Sant Gil, a la qual menen carrerons ben pavimentats, amb arcs, trossos coberts i cases ben restaurades

El primer diumenge de maig se celebra la festa del Roser, ocasió en què davant dels priors i les priores es balla el tradicional ball del Roser. Per la festa major que, en honor de Sant Gil, se celebra l'1 de setembre, també es fa aquest ball.

El Museu del Pa, situat al nucli antic, mostra un antic forn de pedra i col·leccions d'utensilis relacionats amb la fabricació del pa. El cap de municipi disposa d'una pista polisportiva, piscines municipals i dues pistes de tennis; hi ha un club de tir al plat, un de ciclista, un de tennis, un d'escacs, i una societat de caçadors(ftes, fotos, mas info ver links)
 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua