LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Torrefarrera

Pueblo

Torrefarrera

Municipio

Torrefarrera / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

3911

 

Ayuntamiento

Dirección

Major, 35

Código postal

25123

Teléfono

 973 750 001

Fax

973 750 441

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Torrefarrera

Web de Interés

Descripció de Torrefarrera

E-mail municipio

ajuntament@torrefarrera.cat
 

El terme municipal de Torrefarrera, o Torreferrera, de 23,48 km² d'extensió total, es troba al sector de la plana del Segrià, estès al N de la ciutat de Lleida. Les principals entitats de població d'aquest municipi són el poble de Torrefarrera —el cap municipal—, que centra el sector principal, i el de Malpartit, que centra el segon esmentat, a més de les urbanitzacions de les Comes (dita també les Comes de Felipet), Corxat, el Pla de la Pona, Salats, la Raconada i el Tossal (compartida amb el terme municipal de Torre-serona).

Torreferrera

Espais d'Interés:

L'església parroquial de la Santa Creu
l'edifici de l'Ensenyança,neoclàssic
Plataner centenari
Antiga creu del Terme
Convent
Mural miramont

La festa major s'escau el primer cap de setmana de setembre. Encara és vigent la processó de l'Exaltació de la Santa Creu, en la qual es passegen tres creus pels carrers del poble; després de la missa solemne es reparteix pa beneït entre els assistents en record d'una curació de la pesta.

A més Torrefarrera es comunica amb municipis veïns per camins locals que van a Alpicat, a Malpartit, a Rosselló i a Torre-Serona. Aquests camins veïnals, però, no estan senyalitzats. Dins el municipi els llocs d'interés i turístics estan senyalitzats. La part més nova del municipi està completament senyalitzada. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua