LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Torres De Segre

Pueblo

Torres de Segre

Municipio

Torres de Segre / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

2052

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Esglèsia, s/n

Código postal

25170

Teléfono

973 79 60 05

Fax

973 79 60 05

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Torres De Segre

Web de Interés

Portal del poble de Torres de Segre

E-mail municipio

ajuntament@torressegre.cat
 

Torres de Segre

Torres de Segre és una vila i municipi de la comarca del Segrià. Limita amb els termes segrianencs d'Alcarràs i Sudanell al N, de Sunyer a l'E, de Sarroca de Lleida i Aitona al S, de Soses a l'W, i amb un petit sector del de Fraga (Baix Cinca). Les principals entitats de població del municipi són la vila de Torres de Segre, cap municipal, que és l'únic nucli de població agrupada del terme, i un conjunt d'urbanitzacions no diferenciades entre si, que estan en tràmit de legalització i que són conegudes pel nom de conjunt, això és, Utxesa. Hi ha també el polígon industrial del Pla del Panamà.

La tradició local ens diu que el nom ve d'unes torres que posseien uns religiosos i que utilitzaven per a obligar a pagar els "raiers" que baixaven del Pirineus la fusta riu avall. Aixó, es clar, no és possible ja que, encara que fos cert l'impost, tant els Hospitalers com els Templers no arribaren a Torres fins molt desprès de les dates dels documents que citen els noms. Cal, doncs, acceptar l'origen sarraí del nom de la vila.

nucli antic conserva interessants vestigis de la primitiva vila closa, amb els típics carrers Major, del Bou, de la Palla, el desaparegut del Call (que denota que hi hagué aljama jueva), etc., on alternen edificis dels segles XVI-XVIII amb els de construcció moderna.

Torres de Segre esglesiaPatrimoni:

ANTIC MOLÍ
CADOLLES
ERMITA DE CARRASSUMADA
ESGLÉSIA PARROQUIAL DE TORRES DE SEGRE
MASOS DE VOLTA

El pantà d'Utxesa fou originat pel canal de Seròs, que, procedent del N de la ciutat de Lleida, alimenta la central hidroelèctrica de Seròs (a Aitona), després de travessar diversos termes de l'esquerra del Segre; el pantà és regulat per aquest canal i constitueix una important reserva de fauna.

Torres de Segre és un poble majoritàriament agrícola on predominen els conreus de fruita dolça. Producció de prèssecs, nectarines, peres, pomes... etc. d'excel·lent qualitat.

Festa Major de Sta Bàrbara. Patrona de la vila. Les festes s'inicien amb un Castell de focs d'artifici i desprès durant tots els dies es fan gran nombre d'activitats, destacant les llargues sessions de ball al pabelló municipal.(ftes, fotos, mas info ver links)

foto Francesc Ojeda

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua