LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Torre-Serona

Pueblo

Torre-Serona

Municipio

Torre-Serona / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

358

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer Major, 29

Código postal

25131

Teléfono

973/75-03-47

Fax

973/75-03-47

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Torre-Serona

Web de Interés

Dades i pobles de Torre-serona

E-mail municipio

ajuntament@torreserona.ddl.net
 

Torre-serona

El terme municipal de Torre-serona, es troba a la plana segrianenca del N de la ciutat de Lleida. Limita amb el terme de Lleida al S, i amb els de Corbins al SE i a l'E, Benavent de Segrià al NE i N i Torrefarrera a l'W. El poble de Torre-serona és l'únic nucli de població agrupada del municipi; la urbanització d'Ull-roig, també anomenada el Tossal, és compartida amb el municipi de Torrefarrera.

Les principals associacions d'aquest poble, les catalitzadores de la seva vida cultural i lúdica, són l'Associació de Joves La Barretina i l'Associació de Dones La Rosella. Amdues tenen el seu lloc de trobada en locals situats en l'edifici de l'ajuntament. Hi ha també la Coral Nous Estels. Pel que fa a l'esport, Torre-serona disposa d'una pista polisportiva.
La festa major se celebra el primer diumenge de maig. És costum que parelles de dones vagin a l'ajuntament a recollir els anomenats pans i en acabat a l'església per tal de formar part d'una processó que, després d'haver recorregut els carrers del poble, retorna a l'església, on es fa una missa solemne i es beneeixen els pans que després seran repartits entre els assistents. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua