LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Unha

Pueblo

Unha

Municipio

Naut Aran / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

109

 

Ayuntamiento

Dirección

C/Balmes, 2

Código postal

25598

Teléfono

973.64.40.30

Fax

973.64.57.26

Oficina Turismo

973640688

Web Oficial

Unha

Web de Interés

Informacio turistica i cultural del poble de Naut Aran

E-mail municipio

ajuntament@nautaran.ddl.net
 

Santa Eulària d'Unha

 

Unha és un poble de Naut Aran de la comarca de la Vall d'Aran. A la seva entrada venint de Salardú, hi trobem un dels edificis civils més interessants de la Val, Ço de Brastet, antiga casa senyorívola bastida el 1.580, fortificada, amb finestres i portal renaixentistes.

Santa Eulària d'Unha és un edifici romànic (segle XII), de planta irregular i dimensions reduïdes, dividida en tres naus desiguals per pilars circulars que sostenen arcs formers de mig punt, d'on arrenquen les voltes de la coberta, de canó amb arcs torals la central, de quart de cercle les laterals. Els absis són perllongació de les naus, el central profund i reduïts a petites absidioles els laterals. La porta és petita, adovellada, de mig punt, damunt la qual hi ha un crismó en pedra. A ponent s'aixeca el campanar, independent.

Fa festa major el diumenge pròxim al 16 de setembre. Els restaurants són aquí els establiments que hi predominen, donant una variada oferta gastronòmica. També hi ha llocs per poder-hi pernoctar.(ftes, fotos, mas info ver links)

  fotoAinhoa

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua