LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Valldarques

Pueblo

Valldarques

Municipio

Coll de Nargo / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

17

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de l'Ajuntament, 1

Código postal

25793

Teléfono

973-383048

Fax

973-383048

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Valldarques

Web de Interés

Informacio i dades de Coll de Nargo

E-mail municipio

ajuntament@collnargo.ddl.net
 

 Valldarques

Al centre de la comarca de l’Alt Urgell, al municipi de Coll de Nargó, trobem Valldarques, una vall que dóna nom a un poble molt petit i a les cases de pagès que s’escampen al seu voltant. La forma el riu de Valldarques, subafluent del Segre. La característica principal és que per les seves bandes nord i est la delimita i tanca un espectacular cingle tallat a plom.

Entre els monuments arquitectònics més sobresortints de la vall cal fer esment, en primer lloc, de l'església parroquial de Sant Romà. Romànica, de començaments del segle XII. Bon estat de conservació. La trobem a tocar de les poques cases agrupades del nucli de Valldarques, de les quals destaca la Rectoria, situada en un esperó de roca tallat pels quatre costats. També destacar El Malpàs, una casa de pagès. Des de sobre seu, gaudirem de la millor vista sobre Valldarques.

Entre el pla de Tolustre i el nucli de Valldarques hi ha l'església de Santa Maria de Remolins, que centra el veïnat de cases conegut amb el nom de Remolins. D'interes paisagistic sobresurt El Boter de Santa Maria que és un bell saltant d’aigua al igual que el de les Camisoles.

La festa major s'escau el primer diumenge de setembre. Hom fa festa per Sant Romà (18 de novembre). Alguns dels seus habitants viuen dels rovellons i les tòfones.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua