LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Vall-Llebrera

Pueblo

Vall-llebrera

Municipio

Artesa de Segre / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

29

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l'Ajuntament, 3

Código postal

25730

Teléfono

973 400 013

Fax

973 401 010

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vall-Llebrera

Web de Interés

Artesa de Segre

E-mail municipio

consell@ccnoguera.cat
 

Acces al poble de Vall-llebrera

 

El poble de Vall-llebrera és al peu de la muntanya de Sant Ermengol, al NE d'Alentorn. És situat a la dreta del torrent de Vall-llebrera o de Segues i hi passa la carretera d'Artesa a Tremp. El poble consta només d'un carrer i una plaça amb un portal i un balcó sobre la cinglera, des d'on s'albira un bell panorama vers Montmaga

Aigua amunt del poble hi ha el llogaret avui parador, de Vall-llebrerola. L'església de Sant Sadurní o de Sant Serni de Vall-llebrerola és romànica, d'una nau i absis amb arcuacions llombardes, del segle XI. L'antic castell de Vall-llebrerola és de propietat particular. Es conserva també el portal d'accés a l'antiga vila closa i mitja dotzena de cases usades com a segona residència.

La Festa Major té lloc el segon cap de setmana del més d'agost, i aplega a la gent del poble durant dos dies en que es duen a terme: jocs per la mainada, campionat de bitlles, ball amb orquestra, missa solemne amb processó de la coca i un sopar de germanor.(ftes, fotos, mas info ver links)

  foto xavnavaar

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua