LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Vallfogona De Balaguer

Pueblo

Vallfogona de Balaguer

Municipio

Vallfogona de Balaguer / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1769

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Major, 29

Código postal

25680

Teléfono

973 432 008

Fax

973 432 180

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vallfogona De Balaguer

Web de Interés

Descripció de Vallfogona de Balaguer

E-mail municipio

ajuntament@vallfogona.net
 

El terme municipal de Vallfogona de Balaguer, de 27,31km² d'extensió, és situat a l'esquerra del Segre, al SE de Balaguer, en una plana que es prolonga per terres urgelleses. El Segre és, en un petit sector, el límit amb el municipi de Balaguer, però el terme de Vallfogona és regat principalment per la sèquia segona del canal d'Urgell. El municipi comprèn a més del poble de Vallfogona, el de La Ràpita amb el seu antic terme situat al NE, el nucli de l'Hostal Nou situat al NW, i també l'antic terme rural de la Carbona. El nucli de l'Hostal Nou i La Codosa s'està urbanitzant i es troba en creixement constant. És un nucli on hi ha una àmplia zona industrial.

Vallfogona de Balaguer La Coca de Sant Joan

El poble disposa d'un centre públic d'ensenyança primària i d'una guarderia infantil municipal; pel que fa a equipaments esportius, té una zona esportiva municipal que inclou un pavelló polisportiu, un camp de futbol, una pista polisportiva descoberta i dues piscines. Entre les associacions culturals i esportives, cal assenyalar l'Associació Cultural el Xop (des de l'any 1989 edita la revista trimestral "El Xop"), una emissora de ràdio municipal, una colla juvenil sardanista, una llar de jubilats, un club de bàsquet, un club de futbol sala, un club d'escacs, un club de taekwon-doi un club de bitlles.

L'agricultura i la ramaderia són els principals motors econòmics del municipi. En destaca el bestiar boví, amb un gran volum de producció lletera. Hi ha també instal·lades diverses indústries on s'hi fabriquen tubs, guix i mobles.

A Vallfogona de Balaguer s'hi celebren diverses festes:

La Festa Major del Roser: el segon diumenge de maig, en honor a la Mare de Déu del Roser. La vigília es planta un xop davant de les escoles municipals, a la plaça Sant Miquel.
La Festa Major de Sant Miquel: el cap de setmana proper al 29 de setembre. Es talla el xop plantat per la festa del Roser.
La Festa de les Cassoles: l'11 de setembre.
La revetlla de Sant Joan: per esta festa es sol menjar la coca de sant joan(ftes, fotos, mas info ver links)

foto

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua