LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Verdu

Pueblo

Verdú

Municipio

Verdú / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1025

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 1

Código postal

25340

Teléfono

973 34 70 07

Fax

973 34 70 55

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Verdu

Web de Interés

Descripció i Patrimoni de Verdú

E-mail municipio

ajuntament@verdu.cat
 

l gran castell de Verdú, origen del nucli urbà

  foto macfacizar

El terme municipal de Verdú termeneja al N amb les terres de Tàrrega i Vilagrassa, a l'E amb Granyena de Segarra i Montornès de Segarra, ambdós pertanyents a la comarca de la Segarra; al S limita amb Guimerà, Ciutadilla, Nalec i Sant Martí de Riucorb, i a l'W amb Preixana.

La vila de Verdú es troba a l'esquerra del Cercavins, presidida pel gran castell de Verdú, origen del nucli urbà i l'edifici més característic i important de la població. La casa de la vila és un edifici notable, restaurat modernament: a l'antiga presó local s'ha instal·lat la biblioteca municipal i els soterranis s'han habilitat per a sala d'exposicions i conferències. Per aquesta obra i per les millores realitzades en carrers i places i en els sectors que resten de les muralles, la vila de Verdú l'any 1970 va aconseguir de ser distingida amb el títol de "la vila més bonica" de la província de Lleida.

Verdú és conegut pel vi, per la ceràmica negra, pel Castell de Verdu i l'Església Santa Maria de Verdú, per Sant Pere Claver, i recentment pel Museu de Joguets i Autòmats Manel Mayoral.

A ponent de la vila, a l'entreforc dels vells camins de Bellpuig i d'Anglesola, es troba l'ermita de Sant Miquel, alçada segons la tradició popular, com un ex-vot de la noble família Cervera a la segona meitat del segle XIV. Espaiosa, és d'una sola nau sostinguda per tres arcades gòtiques amb escuts de Poblet en llurs capitells. En esclatar la guerra de 1936-39 fou saquejada pel juliol del 1936, cremaren els altars i quedà abandonada. El Consell Comarcal de l'Urgell restaurà l'ermita i, junt amb la monumental escultura de Sant Miquel, obra de l'escultor Cinto Casanovas, fou inaugurada pel setembre del 1991

foto Lliure

L'assentament iber dels Estinclells (Verdú) es constitueix en un petit promontori, allargat i orientat d'est a oest, ocupant una superfície pràcticament plana que ocupa una àrea total de 2.965 m2. S'hi han localitzat un total de set unitats domèstiques, totes elles de forma trapezoïdal, adossades entre elles i disposades en bateria

El paisatge el conformen turons i serres suaus intercalts amb valls i planes conreuades de cereal, vinya, oliveres i ametllers. Hi ha disseminats petits bosquets de pins i alsines per tot el terme. L'economia agrària local es sustenta bàsicament pel conreu de la vinya.(ftes, fotos, mas info ver links)

el Museu de Joguets i Autòmats és un dels centres més importants a nivell mundial en la sevà temàtica i ja ha rebut més de 100.000 visitants en cinc anys, esdevenint així un motor social i referent turístic al territori.(ftes, fotos, mas info ver links)

Museu de Joguets i Autòmats
Plaça Major, 23
25340 Verdú (Lleida)
Tel: 973 34 70 49
Fax: 973 34 72 38

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua