LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Vicfred

Pueblo

Vicfred

Municipio

Sant Guim de la Plana  / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

48

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Carretera de Guissona 1

Código postal

25211

Teléfono

973 55 05 86

Fax

973 55 05 86

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vicfred

Web de Interés

festes, oci i llocs per visitar de Sant Guim de la Plana

E-mail municipio

ajuntament@santguimplana.ddl.net
 

Vicfred

Vicfred es troba a 635 m d'altitud al sector NE del terme, prop de Viver i d'Ivorra, al marge del gran planell de Guissona

Vicfred tant pot indicar un poble fred (del llatí "vicum", població petita) i de l'adjectiu que tots coneixem, com podria procedir "vicum fractum" (poble trencat), en al·lusió a algun fet bèl·lic de l'antiguitat. Caldria veure què en diu la documentació medieval, per trobar l'origen etimològic real. De tota manera, un o altre origen faria variar la grafia del topònim: amb la primera, és Vicfred; amb la segona, hauria de ser Vicfret.

El poble de Vicfred, a 636 m. alt., és just damunt del graó que separa en dues meitats aquest sector del terme. Les cases es reparteixen de manera espaiada. Hi trobem algun cobert i naus dedicades a la ramaderia. El castell de Vicfred en perdre la seva missió defensiva, es transformà en mansió senyorial durant els segles XVII, XVIII i XIX . És tot un museu ambiental, una extensa mostra d'estris tradicionals, trofeus de caça, mobiliari, eines del camp i tot un seguit de col·leccions força curioses, com la mostra permanent de rellotges, ventalls i vestits del s. XVIII i XIX. S'ha conservat, també, la capella del castell. És un petit edifici d'una nau, amb absis semicircular i campanar, situat molt a prop de la fortalesa.(ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua