LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Vilaller

Pueblo

Vilaller

Municipio

Vilaller / Comarca: Alta Ribagorza

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

715

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Sant Climent, 3

Código postal

25552

Teléfono

973 69 81 47

Fax

973 69 81 47

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilaller

Web de Interés

Informacio i cultura de Vilaller

E-mail municipio

ajuntament@vilaller.ddl.net
 

foto Meldor

 l'Estany de Besiberri al terme de Vilaller

El terme municipal de Vilaller, de 58,68 km², centre de la Vall de Barravés, s'estén al sector central i septentrional de la comarca, en contacte amb la Vall d'Aran, dins la part compresa en la província de Lleida i al límit amb la d'Osca. El municipi comprèn la vila de Vilaller, cap administratiu del municipi i centre econòmic de la Vall de Barravés, el poble de Senet de Barravés, l'antiga quadra, avui masia, de Cierco, el santuari de Riupedrós i les ermites de Sant Antoni i de Sant Mamet. De l'est davalla el barranc de Besiberri, pròpiament, que es forma a les Llastres de Besiberri i en el Canal de Rius, recollint-se les aigües a l'Estanyet. Poc després, i ja havent rebut les aigües dels Estanys de l'Obaga de Besiberri, arriba a l'Estany de Besiberri, situat a 1.985,5 m. alt.

El nucli antic de Vilaller s'amuntega formant un dèdal de petits carrers irregulars estrets i costeruts, amb arcades i passadissos, que tenen, però, una certa disposició radiocèntrica. Al fons, a la plana de la vall, s'ha format un nou barri comercial, industrial i turístic, creuat per la carretera a la Vall d'Aran

Vilaller és un nucli turístic d'alta muntanya. Les principals activitats són la ramaderia i el turisme. Compta amb els serveis següents: metge, farmàcia, llar de jubilats, estació de servei, Creu Roja, bombers i Guàrdia Civil. L'oferta turística és: 4 hostals-hotels amb 67 hab; 4 restaurants; 5 bars; 7 cases de pagés ( 76 llits ), un centre eqüestre i 2 Cases de Colònies a Vilaller i 3 a Senet. Les activitats turístiques més importants són: A la tardor els bolets. A l'hivern l'esquí.

La festa major de la població se celebra per Sant Roc (16 d'agost) i dura uns 4 dies. Hom ha recuperat algunes danses populars, com el ball del Tatero. La festa major petita té lloc per Sant Climent, el 23 de novembre. (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua