LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Vilamos

Pueblo

Vilamos

Municipio

Vilamos / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

174

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 2

Código postal

25537

Teléfono

973 64 07 39

Fax

973 64 24 48

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilamos

Web de Interés

Informacio i dades de Vilamós

E-mail municipio

ajuntament@vilamos.ddl.net
 

Vilamos Sta. Maria. Segles XI i XII.

 

El terme municipal de Vilamòs, de 15,39 km² d'extensió, és situat al sector NW de la Vall, estès en la seva major part als vessants de la dreta de la Garona, però es prolonga vers ponent pels vessants esquerres en una estreta llenca i en un enclavament voltat pel terme de les Bordes i fronterer amb França pel terme de Luixon. El municipi de Vilamòs comprèn la vila de Vilamòs i la caseria d'Era Bordeta.

Elements d'interès Turistic:

-Capella de Sant Miquel. Segle XI. Segons la tradició, és l'església més antiga de la Vall. Aquest fet ha determinat que alguns treballs l'agin considerat una obra pre-romànica
-Església Parroquial de Sta. Maria. Segles XI i XII. El prebisteri està cobert per tres trams amb volta d'aresta.
-Pica d'aigua beneida (Església Parroquial de Santa Maria) segle XII. Ornada amb flors de Lis, sostinguda per un pedestal de marbre blanc adornat de puntes de diamants.

La festa major se celebra a l'agost, per la Mare de Déu d'Agost i Sant Roc. És tradicional fer una processó amb la creu i l'estendard de l'església. Coincidint amb aquesta festivitat, el 13 d'agost es fa una fira de bestiar. El darrer diumenge de setembre s'escau l'aplec a l'ermita de Sant Miquèu. És tradició preparar un àpat col·lectiu.(ftes, fotos, mas info ver links)

 

   foto Ainhoa

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua