LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Vilanova De Bellpuig

Pueblo

Vilanova de Bellpuig

Municipio

Vilanova de Bellpuig / Comarca: Pla de Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1170

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Dr Gassol,1

Código postal

25264

Teléfono

973 324000

Fax

973 324321

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilanova De Bellpuig

Web de Interés

Dades i pobles de Vilanova De Bellpuig

E-mail municipio

ajuntament@vilanovabellpuig.ddl.net
 

Vilanova de Bellpuig all Pla d'Urgell

Vilanova de Bellpuig està situada en un dels extrems de la comarca del Pla d'Urgell, en contacte amb les Garrigues i l'Urgell, i a 290 metres sobre el nivell del mar. Limita amb els municipis de Belianes, Bellpuig, Castellnou de Seana, Golmés, Miralcamp i Arbeca.

El poble estava format per una vila closa al voltant de l'Església de Sant Pere Apòstol on encara avui hi ha un petit nus de carrerons. Fou amb l'augment demogràfic del segle XVIII quan gent atreta pels regadius anà ocupant les noves cases de construcció gairebé igual fetes seguint la carretera que porta a Bellpuig. Prop de l'església hi ha la casa dita Ca l'Apotecari, amb una important façana del segle XVI, i al seu davant es troba Cal Palau, del segle XVIII.

El 1989 s'urbanitzà la plaça de l'Església i s'hi inaugurà un monument a la sardana, que es deu a un col·lectiu de l'Escola de Belles Arts de Lleida.

Casa rural L'era de cal Falillo: Està situada als afores del poble de Vilanova de Bellpuig, al Pla d’Urgell, enmig de verds paratges, camps de conreus i fruiters.
L'Era de Cal Falillo és ideal per a grups d’amics o famílies que vulguin gaudir d’una estada tranquil·la i còmoda, a més de poder conèixer l’activitat agrícola i ramadera de la comarca.(ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua