LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Vilanova De La Barca

Pueblo

Vilanova de la Barca

Municipio

Vilanova de la Barca / Comarca: Segria

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1273

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 4

Código postal

25690

Teléfono

973-190005

Fax

973-191089

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Vilanova De La Barca

Web de Interés

Informacio i cultura de Vilanova de la Barca

E-mail municipio

ajuntament@vilanovabarca.ddl.net
 

El poble de Vilanova de la Barca s'alça a 195 m d'altitud, damunt la riba esquerra del Segre, aigua amunt de la confluència amb la Noguera Ribagorçana i amb el Riu Corb. El poble havia quedat devastada pels combats. El 1941 es va començar la reconstrucció del nucli urbà que preveia, a més de les cases per als habitants, un mercat, un polisportiu, una zona d'esbarjo, piscines, una caserna de la guàrdia civil i una biblioteca, entre d'altres equipaments. Ara bé, en realitat solament s'arribaren a construir els habitatges, l'ajuntament, l'església i les escoles.

Vilanova de la Barca el pont i el poble

A visitar:

Castell de Castellpagès
Sot del Fuster
Necròpoli de les Coves
Santa Maria de Vilanova de la Barca

La barca ha estat, al llarg de la història, element cabdal i ànima de Vilanova, ja que va ser el motiu del naixement del poble quan els templers hagueren d’establir un pas l’any 1212 per facilitar la comunicació de llurs terres d’ambdues ribes del riu Segre.

La festa major de Vilanova de la Barca, festa de vot de poble, se celebra el primer diumenge d'octubre i és tradicional que s'acabi el dilluns amb l'anomenada festa de la Cassola. Aquesta festa, tan típica de molts pobles del Segrià, reuneix moltes colles de la població i també de les contrades veïnes, les quals preparen la cassola tradicional i fan un dinar de germanor (ftes, fotos, mas info ver links)

  foto ajuntament

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua