LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Viu De Llevata

Pueblo

Viu de Llevat

Municipio

El Pont de Suert / Comarca: Alta Ribagorza

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

20

 

Ayuntamiento: Pont de Suert

Dirección

Plaça Major, 9

Código postal

25520

Teléfono

973 690 005

Fax

973 690 293

Oficina Turismo

973 690 640

Web Oficial

Viu De Llevata

Web de Interés

Pont de Suert, i pobles

E-mail municipio

turisme@elpontdesuert.com
 

Viu de Llevata és un poble del Pont de Suert

 

Viu de Llevata és un poble del Pont de Suert de la comarca de l'Alta Ribagorça. El municipi comprenia el poble de Viu de Llevata, els pobles, llogarets i despoblats de Perves, Abella d'Adons, Adons, la Beguda d'Adons, Corroncui, la Bastida de Corroncui i Pinyana.

És un poble allargassat, prenent com a referència el tossal on hi hagué el castell de Viu de Llevata. Als seus peus hi ha la part central del poble, amb l'església parroquial romànica de Santa Maria de Viu de Llevata. l'església de Santa Maria de Viu de Llevata és de les poques que ha conservat l'arqueta que contenia el pergamí original de consagració. Molt a prop de l'església parroquial hi ha les restes de la capella, també romànica, de Santa Llúcia de Viu de Llevata

El terreny és muntanyós, àrid i trencat, i té un bosc amb freixes, faigs i boixos. També tenia pedreres de calç i mines de guix. S'hi produïa mestall, sègol, patates i llegums, i s'hi criaven moltes ovelles, vaques i porcs. També tenia un molí fariner(ftes, fotos, mas info ver links)

  foto Pep Jordana

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua